Ainahan itseään pitää kouluttaa, ja kun koulutus sattuu sopivaan saumaan ja toteutuu aivan mahtavana kokonaisuutena niin tottahan toki siihen pitää tarttua. Sainkin tuossa lokakuun alussa mahdollisuuden osallistua Pro Agrian ja Kainuun ammattiopiston järjestämälle matkailuyritysten tarinallisuuteen perehdyttävälle koulutusmatkalle. Koulutus oli omakustanteinen ja liittyi koulutuskokonaisuuteen aiheeseen liittyen ja koulutuksen vierailukohteet oli valittu vartavasten laatua ajatellen.Tämä koulutus ei liittyynyt millään tavoin tähän Restonomitutkintoon vaan oli osa työtä ja itsenikehittämistä kohti yrittäjyyttä.

Koulutus oli niin mukava ja jännä että kyllä sen saattoi ottaa loman kannalta, varsinkin kun viime aikoina ei ole ollut aikaa irrottautua arjesta! Kouluttajana toimi Elina Stoor iLme innorooms Oy:stä, Torniosta. Tutustuimme matkalla mm Ranuan eläinpuiston vieressä olevaan lomakylään, Arctic Light hotelliin Rovaniemellä, Santamus-konseptiin joka muuttuu nyt Royalreindeeriksi.Harriniva ja ravintolakammari tuli tutuksi ja  kotimatkalla kävimme vielä Kassun kodissa sekä Ruotsin puolella Seittenkaaressa.

Koulutuksessa oli  mukana väkeä ympäri Kainuuta, yrittäjiä tai yrittäjiksi alkavia. Mukava kun voi tuolla tavalla verkostoitua ja saada ideoita mihin suuntaan viedä yritystoimintaa sitten kun astuu niihin suuriin saappaisiin. Kokosin seuraavaan muutamia mieleen jääneitä asioita tuolta reissulta, voin kyllä sydämestäni suositella osallistumaan tällaisiin koulutuksiin joiden tarkoitus on herättää ideoita, synnyttää uusia verkostoja ja suorittaa Benchmarkkausta!

SAM_2385.jpg

Arctic Light hotellin aulassa oli tällainen noitarumpu joka veti puoleensa. Tällaiset pienet yksityiskohdat johdattaa mukavasti eteenpäin, eikä missääm lappua "ei saa koskea"!!!

SAM_2386.jpg

Rummun saateteksti vähän lähempää. Tämä hotelli on aika uusi, ja ketjujen ulkopuolella. Todella upea hotelli keskellä Rovaniemeä.

SAM_2377.jpg

Hotellin aamupala oli terveellinen ja kauniisti esille laitettu kokonaisuus. Olisin viihtynyt aamiaisella pidempäänkin mutta taksibussi lähtisi ihan pian kohti Kittilää, mummoni kotipaikkakuntaa!

SAM_2395.jpg

Kittilässä tutustuimme Päivikki Palosaaren Tonttulan elämyskylään ja Hotelli Taivaanvalkeisiin.Tämä rakennus on siis se tonttula. Täällä oli erikoisen upea vessa! Kouluttajamme Elina Stoor joka kertoi olleensa suunnittelemassa sisustusta samassa pihassa olleeseen edelliseen hotelliin joka oli palanut, oli omien sanojensa mukaan sanonutkin että huolehtikaa sitten että kun kaikki paikat on viimeisen päälle ajtuksella tehty ja rakennettu, että ette jätä vessaa kylmäksi!

Jännä nähdä miten keltaisen tontun tarina kantaa täällä, paikka on muutaman kilometrin päässä Levi-tunturista omassa rauhassaan. Kovasti tiellä vielä rakennettiin kun pääsimme kurkistamaan hieman keskeneräisiin kohteisiin, on meinaan tulossa aivan ihana jouluinen seikkailukohde lapsiperheille!

SAM_2429.jpg

Tämä taas on Aurooradome, Glampping teltta. Glampping tarkoittaa Glamour telttailua! Ihana kokemus :) Harriniva on yritys joka nämä teltat omistaa, ja teltat sijaitsevat Torassiepissä Pallas-Ylläs tunturin kansallispuiston tienoilla.

SAM_2428.jpg

Ei ihan heti arvaisi että kyse on teltasta! Petivaatteet oli niin laadukkaat ja pehmeät että aamulla minun oli otettava itse tyynyliinat pois jotta näen millaiset tyynyt siellä luurasi. Ikkunoiden läpi oli kyllä huono katsoa revontulia, mutta teltan ulkopuolella niitä näkyi todella paljon. Me saimme tämän koulutusmatkan vuoksi yöpyä täällä vaikka paikka virallisesti olikin suljettu syystauon ajaksi. Voin kyllä kertoa että tällaiselle telttaretkelle voisin lähteä uudelleen, ja on varmasti ihanaa olla tällaisessa teltassa esim yötöntä yötä ihailemassa!

 

Tämä koulutusmatka oli erittäin hyödyllinen ja täydensi hyvin osaamista sen tarinallisuuden lisäämiseksi matkailutoimintaan, saimme kuulla mahtavia tarinoita näiden yritysten taustoista, pääsimme yrittäjien kotiinkin tutustumaan! Ideoita syntyi niin paljon että on tässä sulattelemista!

Saas nähdä mitä tulevaisuus tuo ;)