Muutama vuosi sitten, kun valmistuin kokiksi, oli minulla kauhea päähän nousema saada itselleni jäätelökone! Harmikseni niitä ei silloin ollut edes kiven alla myytävänä. Sitten tuossa pari vuotta sitten oli Anttilassa Krups-merkkinen masiina joka lähti heti kainalooni! Harvemmin on tullut myllyä pyöritettyä, mutta tänään oli pakko kokeilla!

 

Kävin näet puutarhalla, ja nämä lähti matkaan

Vasemmalla puolella piparminttu ja oikealla Suklaaminttu.

Ja mitä tarvitaan:

 

Minttu jäätelö

2,5 dl täys maitoa. Itse käytin Hilja-maitoa

puolikas vaniljatanko

2 oksaa suklaaminttua

2 kananmunan keltuaista

1 dl sokeria

2 dl kermaa

(vihreätä elintarvikeväriä)

 

Laita kattilaan maito, minttu ja vaniljatanko. Kiehauta ja anna seisoa kannen alla hetken. 

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, Ota minttu ja vaniljatanko hetkeksi pois, ja kaada maustunut maito koko ajan vatkaten keltuaisvaahtoon. Laita massa takaisin kattilaan ja kiehauta koko ajan sekoittaen niin, että massa vähän sakenee. Nyt voit halutessa laittaa mintun ja vaniljatangon takaisin massan sekaan. Ja jäähdytä massa ensin vesihauteessa, ja lopulta jääkaapissa. Mitä viileämmäksi malttaa jäähdyttää niin sen paremmin jäätelökone jaksaa jäädyttää.

 

Vatkaa kerma vaahdoksi, ja sekoita massat tasaiseksi. Kokoa jäätelökone ja aloita jäädytys käynnistämällä jäätelökone ja kaatamalla massan nauhana koneeseen.Jäädytä kunnes koostumus vastaa odotuksiasi, ja mihin koje pystyy! Kun jätski on mieleistäsi, siirrä pakastusrasiaan ja pakasta tai syö välittömästi:)Vähän oli pehmismäistä suoraan jädekoneesta nautittuna, eikä lähes 20 asteen aurinkokeli helpottanut kuvan ottamista ennen kuin jäde sulaa käsiin.Mintun makuista kesälomaa kaikille!