Viime aikoina olen yrittänyt hyödyntää tuon pakasteen antimia ja leivinuunia.

Tällainen setti meni uuniin pari päivää sitten. Harmikseni sain todeta että lauhan kelin lämmitys ei ollut riittävä, joten lopulta nämä purkit joutuivat sähköuuniin... Mutta lihasta tuli hyvää. Kyllä näitä jonkun päivän uskaltaa syödä. Ainakin sai nopeasti eilen lihakeittoa kun pottuja vain ja purkillinen mureaa lihaa! Purkkeihin laitoin hirveä ja sikaa, sipulia suolaa pippuria ja pikkuisen tomaattipyrettä. Jokaisen purkin kansi napsahti kiinni. Ihan omalla vastuulla tätä tein, kenellekkään en suosittele jos ei ole ihan varma mitä tekee! Ja säilytän kylmässä!

Pitkän syksyn uusi riesa? Lähestyy orkideaa...

Ja apajille pääsi! No, onneksi ei ole etana aito, saati sitten orkidea! Tiimarin teko kukka ja omien kätösteni viimeinen kaveri, lasten sanoin Elli. Kunnia Ellin silmien valkoisesta ja vartalon oksidista kuuluu kyllä keramiikan opettaja Nellille, hän kun huomasi että unohdin käsitellä etanan ja kysyi sitten että mitä sen kanssa? Laitoin vain viestin että silmät se tarvitsisi, ja oksidia niskaan. Kiva etana tuli:)

 

Viime aikoina olen ollut tosi laiska ottamaan kameraa kouraan, saati käymään täällä blogissa. Leipomista olen harrastellut siinä määrin, että olen etsinyt itselle mieluisaa leipäreseptiä. Kokeilin lisätä edellä olleeseen kauraleipään unikon siemeniä, ja hyvältä maistui! Ja viimeksi leivoin hiivaleipää josta korvasin kolmas osan jauhoista spelt-jauhoilla, tuli oikein hyvää, joskin taikinaa tuli hieman liikaa leipävuokiin nähden! Riittänee kun laittaa 4 dl nestettä, että sopii hyvin vuokaan.

Ja anopin kanssa kokeiltiin sultsinoita puuhellan päällä paistaen! Ei taida toistua, savua tuli liikaa!! Mutta pipareita piti paistaa leivin uunissa taas... Se on taitolaji, mutta kun muistaa muutaman jutun.

Eka pelti paistuu tosi nopeasti, 2-5 minuuttia, ja jokainen pelti sen jälkeen vie pikkuisen pidemmän ajan. Nytkin viimeinen pelti sai olla uunissa 20 minuuttia eikä vielä palaneet!! Ja sinne uuniin voi ja pitää tiirailla usein. Uunin pohja on tosi kuuma, ja ne piparit paistuu siinä pellillä vielä uunista oton jälkeenkin, joten äkkiä pois pelliltä myös. Ja leivinuuni tuntuu jaksavan paistaa paremmin, kun sitä lämmittää edellisenä päivänä, ja uudelleen leivontapäivänä.

Huomenna sitten iloisesti Maa ja kotiseutuseuran joulumarkkinoille! Kylläpä jo jouluttaa:)