Olen jo pitkään haaveilut, miltä se salmiakkikakku maistuu! Tämä ohje on kopsattu jostain blogimaailmasta, en vaan muista että mistä, on niin pitkään pyörinyt pikku vihkosessa tuo ohje... Ehkä kinuskikissa tai joku muu.. Ei ole ollut vaan pokkaa toteuttaa haavetta, ennen kuin nyt! Tästä tulikin sitten valmistujaisyllätys! Koristelussa hieman tarinaa joka lienee tärkeintä vain itse päivänsankarille. Ja hei, salmiakkihan ei liene makeaa, vaan suolaista herkkua, eikö!

Kirkas auringonpaiste ikkunasta ei helpota kuvanottamista! Jos joku tietää kuka tämän ohjeen on alunperin keksinyt, niin voi vinkata:)

 

Pohja:

200g tummia täytekeksejä

liraus öljyä

Täyte:

6 kpl kick patukoita

2 dl kuohukermaa

3 liivatelehteä

1 prk flora vispi

1/2 dl vettä

Vajaa pussillinen turkinpippurirouhetta

Kiille:

n. 2 dl Lakritsakastiketta

2 liivatelehteä

 

Sulata lakupatukat kermaan ja jäähdytä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Laita irtopohjavuokan pohjalle leivinpaperi ja tee keksipohja murskaamalla keksit ja lisäämällä liraus öljyä.

Vatkaa lakritsakerma vaahdoksi. Vatkaa flora vispi vaahdoksi. kiehauta vesi ja sulata liotetut liivatelehdet veteen. Sekoita vaahdot turkinpippurirouhe ja liivatteet ja kaada täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin.

Kiehauta lakritsakastike, lisää loput turkinpippurirouheesta ja liivatteet. Jäähdytä hyvin, ennen kuin kaadat kakun päälle! Hyydytä kakkua vielä muutama tunti ja koristele vähän ennen tarjoilua.

 

Ja niin, mille se maistui? Mielestäni ihanan salmiakkiselle!