Muutama viikko sitten sattui kaupassa silmääni valion viola uutus tuorejuusto, mango! Se pomppasi ostoskärryyn, ja hups heijaa oli mennä jo vanhaksi tuolla jääkaapin pimeimmässä nurkassa. Eilen sen sitten sieltä pelastin, samalla kun tein inventaariota mitä muuta joutaa kesän kunniaksi heittää pois tai muovata uudeksi. 

Löytyi yli päiväistä rahkaa, jota en raskinut hävitää, kermaa ja tuo nimen omainen tuorejuusto.

Ja tällainen kakkunen ilmestyi keittiöön aamukahville. Sen verran on koristelussa symboliikkaa, jotta sydämiä on 11, niinkuin on yhteisiä vuosia takana tuon ukkoni kanssa, ja tähtiä 3, kuten on tähtisilmää pellavapäistä pirtin nurkissa juoksemassa. Vuosipäivä 22.6. oli ja meni!

Tuo punainen on wiltonin candy meltsiä, joku aika sitten tilasin ullan unelmilta. Onneksi siinä sanotaan jotta easy to melt and remelt, siis helppo sulattaa ja uudelleen sulattaa, kävi näet niin jotta koko nappipussi sulahti auton ihanassa lämmössä sellaiseksi velliksi, ja jämähti isoksi yhtenäiseksi möykyksi! Sen verran kokeilin heti tuoreeltaan että tein punaisia konvehteja, mutta ne jäi kuvaamatta kun tuli syötyä.

No, ohjetta pukkaa:

Pohja:

tummia täytekeksejä ja loraus öljyä murskataan ja painellaan irtopohjavuokan pohjalle.

Hyytelö:

4 dl vispikermaa

1 prk maustamatonta rahkaa

1 prk valion viola-mango tuorejuustoa

1 pilttipurkillinen mangososetta

0.5 dl vaalea siirappi

0.5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

4 liivatelehteä

puolikkaan sitruunan mehu

Laita liivatelehdet likoamaan veteen. Vatkaa kerma, lisää vaahtoon rahka ja juusto. Lisää mangosose ja sokerit ja siirappi. Kiehauta sitruunamehu ja sulata liivatteet mehuun. Jäähdytä esim vesihauteessa liivatemehu, ja kaada vaahtomassaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle. Ja nosta kylmään.

Koristelu:

1 dl kermaa

1 dl fariinikokeria

Kiehauta kerma ja fariinisokeri kattilassa ja jäähdytä mielellään seuraavaan päivään asti.

Candy melts

Sulata candymeltsit esim muovipussissa mikrossa, ja pursota vaikkapa sydämiä leivinpaperille jähmettymään.

Seuraavana päivänä vaahdota kinuskikerma sähkövatkaimella. Ota kakku kylmästä ja pursota kevyesti aaltoja ja ruusukkeita, ja koristele candy melts kuvioilla.

 

Ja sitten niitä huomioita tuosta kakkusesta. 4 liivatetta on minun makuuni sittenkin liian paljon, 3 ehdottomasti riittäisi - toimeen tulisi kahdellakin. Keksipohja saa olla paksu ja reilu, eli ainakin yksi kokonainen pötky täytekeksejä. Ja tähän kakkuun sopisi päällysteeksi paremmin oikeastaan mikä tahansa muu, kuin tuo ällö-makea kinuskikerma! Hyvä voisi tulla esim jos laittaisi 1 prk mangososetta kattilaan, liraus vettä ja sulattaisi joukkoon pari liivatelehteä. Muuten kakun maku on mitä raikkain, ja tuo mangotuorejuusto oli kyllä ihan positiivinen yllätys.