Ajatus näihin lähti itämään kun katsoin ylen kanavilla näkyvää Mette nimisen kondiittorin ohjelmaa. Hän teki näitä leivoksia ja minulla alkoi kuola valumaan..

Ja ohjetta pukkaa:Tarvitaan murotaikinaaitse käytin pakaste altaasta löytyvää pirkka-murotaikinaa. Yhdestä sellaisesta paketista saa helposti 14 Napoleoninhattua

Nougat-patukoita, vajaa 2 patukkaa riittää.

Mantelimassaa, jota tarvitaan noin puolikas tuollaisesta kuvassa näkyvästä pötkystä

Pähkinärouhetta, itse käytin hasselpähkinärouhetta

Taloussuklaata, kokonainen levy uppoaa helposti!

Kaulitsin siis murotaikinan noin 2,5 mm paksuiseksi ja otin Tupperwaren isolla piparimuotilla tuollaiset piparit. Viipaloin nougatin noin 1 cm viipaleiksi.

Asetin nougat viipaleen piparin keskelle ja pyöritin mantelimassasta pallon, uitin pallon ylöspäin osoittavan kyljen pähkinärouheessa ja asettelin kuten ylempänä kuvassa.Ja sitten nostin ns. jokatoisen piparin korvan ylös, eli muotoilin kolmikokkahatuksi. Siinä tv ohjelmassa se Mette varoitti että nougatia ei saa laittaa paljon kun se valuu tuolta ulos, mulla ei valunut! Kannattaa puristaa hyvin tiiviisti tuonne ylös!Paistoin 225 c uunissa keskellä 15 minuuttia, ja jäähdytin. Ja lopuksi dippasin pohjat sulatetussa suklaassa. Suklaata tarttuikin pohjiin ihan kiitettävästi! En hallitse suklaan temperointia...Ja tällaisia niistä sitten tuli!Ja maistuivat hyvälle!Tuolla Tupperin muotilla tehtynä näistä tuli sopivan pieniä. Ja kun nämä on niin elegantteja ja helppoja tehdä niin suosittelen vaikka juhlapöytään!