En olisi iki kuunaan päivänä voinut arvata millainen herkku pähkinäpiirakka on! Tähän tortuun ohje löytyy Ulla Svenskin elämä makeaksi-blogista. Jokin aika sitten huomasin että kaappiin oli kertynyt runsaasti pähkinöitä, ja rupesin etsimään mitä niistä voisi tehdä. Tässä tortussa oli mantelia, kachew-pähkinöitä ja hasselpähkinöitä. Pohja tosin poikkeaa Ullan blogin pohjasta siten että minä käytin ihan kaupan valmista murotaikinaa, laiska kun olen! Yllätyksekseni sain myös mieheltäni positiivista kommenttia siitä, miten hyvän makuinen torttu!

Tässä myös kuva tekemistäni savipulloista, joista kuva oli kyllä jo aiemminkin, mutta sen tuuli vei...

Eilen oli ihanat turistit tuoneet tuliaisena kolme laatikollista kotimaisia omenia, yksi laatikko niistä eksyi omaan kotikeittiöön, ja nyt tekee mieli omenatorttua! Pitänee toteutusta miettiä vähän tarkemmin, itse kun olen talon ainoa joka tykkää paistetusta omenasta.

Yllätyksekseni sain äsken huomata että mustaherukkapensaat ovat petranneet viime vuodesta, viime vuonna kolmen pensaan yhteistulos oli 1 dl, tänä iltana keräsin jo 5 litraa, ja lisää tulee jahka polttiaiset päästävät takaisin puskaan. Keittelin joutessani kilon marjoja hilloksi, jos vaikka pannarin päälle!