Tänä kesänä kaikki istuttamani pionit lopultakin kukivat, viimeinen kukkii vielä yhden kukan voimin. Se joka vielä kukkii on joku kiinan pioni, tuntematon lajike ostaessa. Se on ollut minulla jo monta vuotta. Ekat 3 vuotta se oli väärässä paikassa kun ei kukkinut, toissa syksynä siirsin sen uuteen paikkaan ja huomasin että juurakon ympärillä oli kovasti kiristävä kumilenkkien muodostama pussi sekä juuren niskan päällä noin 5 cm multaa. Otin pussukan ja mullan pois ja istutin melkein pintaan, ja jo ensimmäisenä keväänä uudessa paikassaaan se kukki yhden kukkasen, tänä vuonna se teki jo 12 kukkaa!! Tosin tästä pionista ei nyt ole kuvaa, mutta jos millään kerkeän, otan kyllä:)

Kiinan pioni "Shirley Temple"

Kiinan pioni "Karl Rosenfield"

ja Kiinan pioni "Sarah Bernhardt"

Nämä on viherpeukaloilta tilattuja juurakoita, kun siellä on aina niitä tilaa kolme juttuja. Kukkivat nyt kaikki ekaa kertaa, ovat olleet maassa nyt kolmisen vuotta. Minä aina ajattelen että en odota kukkaa istutusvuonna, enkä seuraavana kun silloin kasvaa juuret, enkä seuraavana kun silloin kasvaa kukka-aiheet, mutta sitten soisi jo kukkivan, kolmantena vuonna istutuksesta. Ja nämä ihanuudet kukkivat aivan mahtavalla voimalla! Harmi vain että juuri parhaaseen kukintaan iski kaamea rankkasadeviikko! Noita kukkia piti käydä karistelemassa vedestä ja seisoin minä kerran sateenvarjon kanssa niitä suojelemassa, mutta silti lopputulos oli lohduton, kukat märkänivät aika pian todella rumiksi ruskeiksi mytyiksi...

Ja tämä on "Raine Hortense" Ostin sen 4 vuotta sitten Oulun puutarhamessuilta "Pionivaarilta" Tässä kuvassa näkyy että märkä on kukka, pisaroi pisaroi! Sieltä messuilta ostin äidilleni kaukaasian pionin, ja se on kukkinut tänä vuonna upein punaisin kukin, pitänee ostaa seuraavan kerran itsellenikin. Yritin muuten kasvattaa täällä myös puuvartista pionia, mutta laihoin tuloksin! Ei vaan menestynyt, mutta en aio antaa periksi, jos löytyy joku kestävä kanta ja rahat riittää niin pitää sitä koettaa!!

Viikonloppuna olisi sitten "Avoimet puutarhat". En avaa puutarhaa julkisesti kävijöille, mutta yritän tehdä kattavan jutun tänne blogiin "Avoimet puutarhat"-hengessä, siinä kunnossa kun piha on nyt lauantaina:)