SAM_0991-normal.jpg

Leivoin minäkin näitä torttulaisia! Tällä kertaa poikani tykkäsi näistä, kun tein tuon valkoisen rinkulan sekoittamalla mascarpone-juustoa ja tomusokeria, sekä pikku pisaran vettä. 

Ohjeessa ei sen ihmeempää kuin...

Ruuneperin torttu

200g voita

1,5 dl sokeria

nämä vatkataan

2 munaa

vatkataan sokeri-voi vaahtoon

1,5 dl mantelijauhetta

1 dl korppujauhoa

2 dl vehnäjauhoja

1 dl piparin muruja

2 tl leivinjauhetta

nämä sekoitetaan tasaiseksi jauhoksi

1 dl kermaa

jauhot ja kerma lisätään vähin erin taikinaan.

karvasmanteli öljyä voi lisätä tipan tai pari

Paistetaan vuokapellillä tai muuten muffinssivuokissa noin 20 minuuttia 180 aseessa

koristeluun vadelmahilloa ja mascarponejuusto-tomusokeri seosta. Itse laitoin vielä joka tortun päälle pikku lusikallisen vaniljasokerilla maustettua vettä.

Tällä kertaa tuli hyvät tortut kun kaikki lisäämäni aineet oli aika hienojakoisia. Monesti jää liian isoja mykyjä kun laitan monesti näihin torttuihin mantelirouhetta ja isoja piparin muruja.

Hyvää ystävän päivää!