Moi!
Kiirettä pitää opiskelujen saralla ja yksityis elämässä. Nyt on tullut aika sanoa heippa mitä ihanimmalle harrastukselle, Tupperwarelle! Toimin konsulenttina vielä maaliskuun loppuun ja sitten panen sen homman tauolle, ainakin joksikin vuodeksi. On kyllä niin ihana harrastus että varmasti vielä tartun siihen hommaan. Opiskeluja on kuitenkin vielä kolme vuotta jäljellä ja sen olen nyt sisäistänyt että perheen, opiskelun, kahden työn, luottamustoimien ja harrastusten yhteen sovittaminen on työlästä.
Kitaran soiton olen nyt jo pistänyt tauolle, samoin käsityöharrastukset. Ja nyt on Tupperwaren vuoro. Liikunta ja leipominen vielä jäljellä! Ja viimeisimpänä villityksenä tuo akvaario jossa asustelee omenakotiloita, sukarapuja, siniharjarapu, kaksi monnia ja tällä hetkellä noin 70 miljoonakalaa. Kahden viikon sisällä on syntynyt kaksi poikuetta!
Minun aqua!
Sellainen muutos tuli elämään myös että seuraavat viikot minun pikku tyttö viettää viljattomalla ruokavaliolla. Ohra, kaura, vehnä ja ruis on vältettävien listalla. Tähän mennessä olen vain työn puolesta joutunut miettimään tuota viljattomuutta niin se ei ole ollut niin lähellä. Nyt se hiipi omaan keittiöön! Koulussa lapset olivat saaneet laskiaispullaa, ja minun pikku tyttö jonkun muffinssin joka oli kuulemma ollut erikoisen makuinen, eli siis ei niin hyvää!
Siitä intoutuneena päätin yrittää tehdä viljatonta pullaa.
ja tällaisia niistä tuli.
Kostutetuilla käsillä olisi saanut nätimmän näköisiäkin mutta ihan tarpeeksi pullamaisia, hieman jopa kohosivat. Tuoksui pullalle ja mitä parasta, halkaistessa näytti pullalle!
Ainekset laitoin vähän pussista kaatamalla hieman tuota ja hieman tuota mutta laitan tähän reseptin jota suurimpiirtein käytin, ohje on siis suoraan omasta päästäni!
viljaton pulla
5 dl käden lämpöistä maitoa
puoli pakettia hiivaa
muna taikinaan ja toinen voiteluun
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kaardemummaa
2 rkl psyllium jauhetta
nuo ainekset sekoittelin ensin kaikki maitoon ja annoin turvota tuon psylliumin
n. 4 dl riisijauhoa
2 tl ksantaania
sekoitin keskenään ja lisäsin taikinaan
1 dl sulatettua voita ja ihan liraus öljyä
sekoitin taikinaan
1 dl mantelijauhetta
1 dl helmisuurimoita
1 dl maizenaa
määrittelemätön määrä tattarijauhoa
alustin kupissa taikinaa ja lisäilin tattarijauhoa kunnes sain mielestäni pullataikinamaista
Muotoilin heti pulliksi, tulee parikymmentä kunnon kokoista pullaa
kohotin puoli tuntia, voitelin munalla ja ripotin päälle sokeria
paistoin 225 asteessa noin 15 min
Ja väliin kermavaahtorinkula jonka keskelle lusikallinen vadelmahilloa!
Maistui neitille:)
Lopuksi vielä kuva ihanasta juustokakusta. Täytyy kysyä saanko julkaista joskus tuon ohjeen
Kommentit