Liha on heikko! Television ruoan laitto ohjelmat ovat vaarallisia ja voivat aiheuttaa vakavia sivu oireita. Viikolla näin Leila leipoo ohjelmassa kuinka hän teki suklaa briosseja. Reseptiä yritin metsästää, ja löysinkin sitten ruotsinkieliseltä Leilan sivulta ohjeen jonka pieneen punakantiseen vihkooni kirjoitin.

Kävi sitten niin että eilen kauppareissulla panda hyökkäsi kimppuuni, sain karistettua sen rivakalla ranneliikkeellä ostoskoriini, ja kotiin palatessani huomasin että se panda köllötteli pöydän reunalla kuin huutaen, minusta voisi leipoa makoisia suklaa briosseja...

SAM_0996-normal.jpg

Maidon kanssa makoisia.. Briosseista muuten, nämä Leilan ohjeella tehdyt briossit eivät ole ihan sitä mitä briossit yleensä pitäisi olla, vähän muffinssin näköisiä pullukoita, mutta kyllä nämä oli herkullisennäköisiä telkkarissa, ja makoisia keittiössä. Laitan tähän suomennettuna  ja sovellettuna tuon ohjeen, ja käsin vaivattuna versiona, Leila teki tämän koneella. Ja niin, suklaata on 50 g vähemmän kuin Leilalla-


6 munaa

20 g hiivaa

6 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

3 rkl sokeria

280 g voita, pehmeätä

200 g (150g) suklaata

voidellaan munalla ja sokeroidaan


Riko 5 munaa kulhoon, lisää murennettuna hiiva ja sokeri ja suola, odota että hiiva liukenee ja lisää jauhot. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia, käsin vaivatessa voi tarvita vähän pitemmän aikaa.

Lisää pehmeä voi ja jatka vaivaamista vielä toinen mokoma. Taikina on tässä vaiheessa aika löysää.

Laita kelmulla peitettynä jääkaappiin korkeintaan 24 tunniksi.

Kaulitse taikina kuten kaulitsisit pullataikinaa korvapuusteja varten.Koko noin 25x60cm Pilko suklaa reiluiksi palasiksi ja laita taikinan päälle, taita taikinan toinen laita niin että saat kaksinkertaisen levyn jonka välissä suklaata.

Leikkaa taikinasta pitkulaisia pätkiä noin 15 kpl, kierrä pätkän keskelle pari kierrosta ja laita kohoamaan noin tunniksi vedottomaan lämpimään paikkaan.

Voitele munalla ja ripottele sokeria päälle, paista 10-15 min 200 c

SAM_0998-normal.jpg

Makoisia herkkuhetkiä