Onpas ollut taas touhuiluja siellä ja täällä! Tänään kylvin muutamia kasveja: rantatähdyke, alppipiikkiputki, rohtosormustinkukka, tuoksuherne, ruusupapu, lehtisalaatti, maissi, kääpiökrassi ja tavallinen sokeriherne. Nuo "eiperennat" tapaan kylvää toukokuussa esikasvatukseen kasvihuoneeseen harsojen alle. Kerkiävät ihan hyvin kukkaan kesän aikana. Perennat saavat tyytyä olemaan taivasalla.

 

Löysin myös aiemmin keväällä ostamani gladioluksien mukulat ja piilotin nekin multaan. Vaihdoin tomaatin taimille isommat purkit ja lisäsin keinovaloja sisätiloihin. Tänä vuonna olin laiska kun jätin chilit kylvämättä ja ostamatta, mutta ei hätää, thaimaalainen ystäväni korjasi tämän puutteen ja toi minulle 3 , kuulemma erityisen tulista chilin tainta!

 

Iloisia yllätyksiä talvesta selvinneiden rintamalla, "pohjantähti" köynnösruusu näyttää taas selvinneen 7 vyöhykkeen talvesta, silmut ja elävät versot terhakkaampina kuin edellisenä keväänä! Suurempi yllättäjä taitaa kuitenkin olla omajuurinen Arttulan kirsikka, jonka silmut ja oksat vaikuttavat hyvinvoivilta niin ikään. Kaikki kolme omenapuuta ja pilvikirsikka elossa myös.

Leivontarintamalla... Olin eilen juuri aloittamassa kakkupohjan tekoa kun pienimmäinen tyttö karkasi pihalle ja putosi portailta. Seurauksena ambulanssikyyti tikkaamaan huuli. Tyttö kuitenkin todella reipas! Isi sai jäädä kotiin paistamaan kakkupohjaa ja tänään isi taisikin sen kakun jo täyttää wienistä tuliaisena saadulla aprikoosihillolla, jonkin sortin sahheria siis huomenna tiedossa