Tässäpä näkymää meidän portailta katsottuna. Näkee hyvin miten eri korkuisia eri tulppaanilajit ovat. Tuo puun tapainen risu tulppaanien keskellä on Siperian omenapuu. Puutarhuri kehui sen olevan hyvä pölyttäjä lajike. Istutin sen ainakin valoisalle paikalle, jospa tuo tekisi kukkasilmuja ensi kesäksi! Kuvassa näkyy myös uusi rakkauteni, biolanin hevosen kakka komposti! Helppoa heittää ruusujen juureen!

Tällaisia karamelleja oli ilmestynyt portaiden viereen. Keskelle kylväkukkapenkkiä! On niin syötävän ihania! Nämä on aika matalia pikku tulppaaneita, lajikkeesta ei haisua...

Ja Kuolanpioni kukkii! Tämä kuolanpioni aloittaa minun pihassani pionien kukinnan. Minulla on 6 pionia ja lisäksi aimo määrä siemenestä kasvatettuja taimia jotka olen nimennyt Ainoksi, koska Aino niminen mummeli minulle ne siemenet antoi.

Pioni onkin aika konstikas kasvi idättää. Tarvitaan niitä mustia siemeniä. Pioneihin näet ilmestyy mustia ja, no, ei mustia siemeniä! Siemenet kannattaa kylvää laihaan hiekan sekaiseen multaan heti kun siemen kodat ovat avautuneet. Pioni ei idä heti seuraavana kesänä! 

Kylvämisestään seuraavan vuoden syksyllä, jos pioni purkkia tonkii, voi nähdä että sille mustalle pallukalle on ilmestynyt häntä! Se on ensimmäinen merkki siitä että pioni on alkanut itää! Ja sitten kaksi talvea kylvämisen jälkeen saakin huomata pionen punertavan ruskean, hieman kouraa muistuttavan sirkkataimen nousevan purkista!

Pioni siis vaatii  kylmän kauden, lämpimän kauden ja taas kylmän kauden ja lämpimän kauden jotta se taimettuu pihalla! Olen jossain nähnyt vinkin että kolme kuukautta jääkaapissa, kukkapurkissa kylvetyt siemenet rupeaisivat itämään huoneen lämmössä, En tiedä, en ole kokeillut:)