Perennapenkki. Tässä kukkivat vielä vähän aikaa sitten pionit, nyt on värililjojen vuoro. Tykkään kamalasti myös noista kurjenpolvista, niitä kasvaa tässä penkissä 5 eri lajia.

ihana!

Kuolanpionin siemenkodat avautuvat jo!

Pihatie tulee tuolta, aika karua mäntykangasta, ja paljon kiviä meillä.

Takapihan varaston vieressä. eli meidän virallisella takapihalla on tällainen metsäpuutarha, koivuja, haapaa, leppää, pihlajaa, kuusta, mäntyjä , pajua. Ainut istutettu puu on sinikuusi. Se on vielä niin pieni että ei erotu tästä kuvasta.. Kuvan oikeassa reunassa on rattoripolku joka vie likakaivolle..

Ja rattoripolun vieressä kompostialue, kurpitsat tosin ovat kukkineet vuoroin pelkkiä tyttöjä, vuoroin pelkkiä poikia. Ei siis jättikurpitsoja tiedossa tänä vuonna.

Takapihan puistikkoa ja kesken eräinen perennapenkki jonka ruusut vallanneet. Tästä kuvasta ei sitä erota, mutta varaston kupeelta tuohon kivikon reunaan on sellainen alue johon on istutettu koiran heisi, ruusuangervo, lumipalloheisi ja koivu angervo. Ikäänkuin pensas alueeksi.

Ramseksen valtakunta on etupihan varaston oikeassa kulmassa.

Kuva otettu portailta, oikeaan päin. Koiranhäkki ja autotallin ovi jää piiloon istutusten taa.

Ja vasen reuna portailta päin. Meillä on tosiaan lapsia, niin nuita leikkikaluja on ihan joka puolella! Talo on niin pieni että on ollut pakko panostaa enempi pihaleikkeihin. Tykkään paljon isoista vehreyttävistä perennoista. Tuo suomen tatar tuossa ylemmässä kuvassa on yksi suosikkejani. Ja nämä kilpi ja sormivale angervot on kans ihania. Ja kuunliljoista en saa tarpeekseni. On sini, hämy, kirjo, raita, keltareuna ja japanin kuunliljaa. Ja minusta niiden kaikkien kukinta on ihastuttava!

Porraspieli.

Lumme on saanut kolhuja pitkin kesää, vähän väliä on pikkuinen ylipuutarhuri kulkenut lumpeenlehti kourassaan.

Kesäköynnökset porraspielessä,peltisessä vannassaan ovat kauneimmillaan. Tuoksuherneen piti olla vaaleanpunaista...

Piha on ilmeisesti korotettu aika paljon, kun pitää tehdä tällaisia pengerryksiä että maa ei karkaa. Omenapuu Aino kasvaa tässä, tuolla tikapuiden luona kasvaa köynnösruusu pohjantähti, se kerkesi karistaa kaikki kukkansa ennen kuin sain kuvaa otettua. Ja tuo päivänlilja joka tässä omenapuun juurella kasvaa, ei suostunut kukkimaan ennen kuin pääsi juuri tähän pihan laitaan.

Mustaa kultaa:)

Etupihan varasto. Nurmikkoa ja isoja perennoita.

Ja tämä pieni kesäkukkapenkki rajaamassa nurmikkoa autotiestä.

Ja tietysti pikku akka ylipuutarhuri. Jonkunhan se pitää haravoida kaikki ylimääräiset asiat. Haaveissa on joskus rakentaa pikku patio, sen takia kai nuo leca-harkot ilmestyi pihalle. Emäntä ei taida osata päättää mennäkkö marjaan vai siivotakko pihaa.. Portaiden edustan kylvökukkapenkki on joutunut varjon saartamaksi, niin eipä oikein hyvin ole kasvaneet mitkään heinät siinä, sinisievikki yrittää kukkia, ja unikko on saanut nuput aikaiseksi, vaan aika harvalta näyttää!

Tässäpä tämä kierros nyt olisi. Tonttimme on tosiaan noin 3 hehtaaria, josta suurin osa metsää. Sitä metsää pikku hiljaa raivaten olemme vallanneet tilaa puutarhalle. Nyt huomaan että muutamia juttuja jäi tähän laittamatta, mutta onpas juttua joskus myöhemmin sitten lisättäväksi. Kiitos mielen kiinnosta, jätä kommenttia jos miellytti:)