Kesään tuntuu olevan matkaa vielä ikuisuus, pakkasta vielä 14 c astetta ja lunta perennapenkin päällä ainakin 1,5 metriä, kun on nuo katon lumet niin kivasti rytkähtänyt siihen päälle. Täällä 7 ja 8 vyöhykkeen rajalla on hieman haasteellista tuo puutarhan laitto. Tätä minun pihaa on väkerretty nyt kohta 6 vuotta, maalaji on soraa ja moreenia höystettynä lehmän kokoisilla kivillä. Haastetta siis riittää. Pelastuksen tuo talon sijainti järven läheisyydessä, loivassa rantatörmässä metsän keskellä. Se luo tähän sellaisen kivan pien ilmaston, että jopa vyöhykkeen 5 kasvit on menestyneet jo jonkin aikaa lumen suojissa.

Tämä kärhö ilahdutti minua pihani ensimmäisenä laittovuonna. Ostin sen Lidl kaupasta. Se menestyi hyvin parin talven yli ruukussa, sitten huomasin että en pysty enää talvettamaan niin suuressa ruukussa olevaa kasvia, ja annoin sen kuolla... Kaunis se toki oli! Voin siis suositella halpis kärhöjä ruukkuun, vaikka vain yhden syksyn ihmeeksi, oli se niin todella kaunis!

 

Ikkunalla minulla on tällainen parvekelaatikko. Siihen saa joka vuosi jotain uutta. Tässä on kaksi Million bells pikku petuniaa, 2 sateenkaaripalsamia jotka oli todella kerrottuja, kuin ruusuja. Ja keskellä kivasti äitienpäivä ruusu. Tuohon laatikkoon saa asetelman tehtyä jo todella aikaisin keväällä, kun sen saa niin kätevästi piiloon harson alle. Lisäksi tuo kuistin alue on siitä mukava että iltapäivän ja illan aurinko lämmittää siihen oikein mukavan kasvupaikan.