Tuttu asia alkaa varmasti kaikille olla Nigellan ohjeesta tuttu grashopperpie. Minä en täältä kainuu-koilismaa alueelta löytänyt alkon valikoimasta kyseiseen torttuun vaadittavia viinaksia, joten rupesin soveltamaan.

SAM_0980-normal.jpg

Ta taa!! Tällainen torttu oli tarjolla uuden vuoden aattona. Tämä oli sellainen harjoituskappale joka todella neuvoi miksi kannattaa laittaa torttuun mausteeksi viinaa, mutta ei missään nimessä vaniljasokeria! Myös vaniljauute voisi toimia. Viimeisen version tein laittamalla minipullon dooleys-likööriä. Siitä tuli niin hyvä että tässäpä ohje:

Dooleys-vaahtokarkki piirakka

pötky tummia täytekeksejä

1 prk vauvan sosetta

Nämä murskataan ja sekoitetaan tasaiseksi massaksi joka painellaan irtopohjaiseen kakkuvuokaan. 21-23 cm, ja laitetaan jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista

150g vaahtokarkkeja

1 dl kermaa

nämä laitetaan kattilaan ja hiljaisella lämmöllä sulatellaan tasaiseksi velliksi ja annetaan jäähtyä hieman. Paras kaataa kattilasta johonkin toiseen astiaan jäähtymään.

3 dl kermaa

1 pikku pullo dooleys-toffee likööriä

(mieleistä elintarvikeväriä)

Vatkaa kerma, lisää dooleys vaahtokarkkiliemeen ja lisää pienissä erissä kerma vaahtokarkkiliemen sekaan ja värjää halutessasi massa. Kaada täyte torttupohjalle ja laita viileään jähmettymään.


Tein tosiaan eka satsin siten että maustoin vaniljasokerilla, mutta ai ai miten ällö makeaa siitä tuli! Nuo vaahtokarkit on todella makean makuisia kun ne laittaa tuolla tavalla torttuun. Pieni pala kakkua siis on ihan tarpeeksi:) Dooleys ainakin toimii, luulen että mikä tahansa likööri on ok. Alun perin halusin oikeastaan vain testata miten hyvin vaahtokarkki toimii hyydykkeenä kakussa, ja kas kas että toimii hyvin. Torttu jähmettyy todella nopeasti.