Viimein löysin pari kuvaa jotka otin parista ruususta...

Ainoa saamani kuva "pohjan tähti" köynnösruusun kukinnasta, rankkasade pilasi kukat heti!

Tämän otin jo liian myöhään, oli aivan upea yllätys! Viime vuoden äitienpäiväruusu! Istutin sen vuosi sitten maahan enkä suojannut mitenkään. Se vasta olikin yllätys kun se nousikin maasta, ja kukki! Ei siis voi mitenkään arvoioida noiden pikkuisten purkkiruusujen talven kestävyyttä. Ei ole muuten eka kerta kun pikku ruusut on tässä pihassa talvehtineet, tosin ne on nousseet vain yhden kerran, eivät siis ole selvinneet toisesta talvesta.

Nuo sormivaleangervot tässä penkissä on aivan ihanat! Minä niin pidän noista suurista lehtevistä perennoista. Tuo pieni japanilainen kuunlilja joka näkyy tässä oikeassa ala-laidassa on aivan mitätön, apilakin sen rökittää!! Mutta saa kasvaa tuossa. Keltareunakuunlilja ottaa hienosti oman tilansa.

Kamera on nyt karkuteillä, joten uusia kuvia en ole saanut otettua:( Positiivista tänään kuitenkin, keskimmäinen, 5 vuotias neiti ajeli tänään ilman apurattaita! Siitä se lähtee. Kokeilin tänään leipoa Kinuskikissan ohjeen mukaan purjo-kesäkurpitsa piirakkaa. Siinä oli jännittävä uutuus, suolakekseistä tehty murupohja! Oli muuten aivan loistavan makuinen piirakka. Minun versiossa tosin juusto oli Mozzarellaa, kun ohjeessa oli jotain muuta, en sitä sitten kaupassakaan muistanut ja matkaan lähti mozzarellaa ja sillä sipuli! Suosittelen kokeilemaan sitä piirakkaa, ohje on kinuskikissan blogissa.

Lauantaina pitäisi sitten osallistua puolukan poiminnan MM-kisoihin. Enpä ole ennen kisaan osaa ottanutkaan, mutta nyt menen ikään kuin varamieheksi. Osallistun Suomussalmen kunnanvaltuuston naisten joukkueeseen, käsinpoiminta sarjaan. Saas nähdä kuinka ämmän käy!

Eilen alkoi myös yksi uusi projekti, kokeilen itse tehdä likööriä! Mustikoita, mesikoita, sokeria ja kirkasta kuivaa viinaa. Ajatus siihen lähti kun keräsimme ukkoni kanssa mesikoita. Lapset maistelivat parhaat päältä ja jäljelle jäi kourallinen rupeloita. Keksin että koitanpa tehdä itse likööriä. Ja eilen vierailin ALKO:ssa. Projekti siis käynnissä, ja kestää ainakin 2 kk..

Tänään posti toi tullessaan paketin, jossa oli facebookin leivontakirpputorilta ostamani konvehti ja tikkarimuotit, kiitos vain myyjälle:) En malta odottaa milloin kerkeän kokeilemaan!!

Kaikkea pientä kivaa lähti mukaani myös viimeviikonloppuna, kun vierailimme Kuopion uudessa IKEA:ssa. Metallinen leivontakulho, sirottelukuppi, siis sellainen metallinen motti jossa pohjassa ritilä ja sellainen puristusmekanismi joka helpottaa sirottelua.. Ja kannellisia lasipurkkeja karkkikauppatyyliin, laitoin niihin makarooneja ja keksejä:) Ja sitten sellaista muuta pikkusälää.. Ei siis mitään huonekkaluja sentään!

Pian on aika laittaa kukkasipulitkin maahan, eilen ostin hyasinttejä, tulppaaneita ja narsisseja ensi hätään. Siitä se syksyhulluus sitten lähtee, joka vuosi olen miettinyt että en montaa sipulia maahan laita, mutta kyllä sitä aina joitain satoja kuitenkin...