Tähän restonomikouluun mitä olen nyt jo kaksi vuotta käynyt, ja kolmatta tässä starttailen, kuuluu meillä yhtenä osana elämysaktiviteetit, ja siinä yhteydessä luontokuvaus. Saimmekin sitten loistavan tilaisuuden käydä luontovalokuvauskurssilla Kuusamossa. Kurssi kesti neljä päivää, ja opettajana meillä toimi Petteri Törmänen.

Kurssin ensimmäisenä päivänä kävimme kokeilemassa rakennusmiljöön kuvausta Kuusamon kotiseutumuseolla. Sieltä seuraavat kuvat:

IMG_8528.jpg

IMG_8525.jpg

IMG_8536.jpg

IMG_8564.jpg

Lähinnähän se oli kameroilla leikkimistä, rohkeuden hakemista ja kokeilua mitä eri säädöt tekevät kuvalle. Emme siis saaneet käyttää automatiikkaa vaan kaikki säädöt piti tehdä itse. Arvioimme sitten asettelua ja tutkimme miten kuvista olisi saanut parempia jne. Tarkoitus oli että ymmärrämme mitä eri arvot tarkoittaa, ja miten valotusta voi säätää.

Toisena päivänä menimme Oulangalle kuvaamaan vettä ja luontoa. Menimme myös kitkajoelle tarkoituksena kuvata ns. pehmeää vettä.

IMG_8659.jpg

IMG_8532.jpg

Yllä olevat kuvat on siis otettu Oulangalla. Ja seuraavat kuvat taas Kitkajoen myllykoskesta.

IMG_8774.jpg

Tätä aktiviteettia pääsimme itsekin kokeilemaan samaisessa koskessa viikko sitten!

IMG_8725.jpg

IMG_8732.jpg

IMG_8738.jpg

Toiseksiviimeinen kurssipäivä, eilinen, oli niin sateinen että keskityimme lähinnä kuvankäsittelyyn Lightroom ohjelmalla, mutta tämään menimme sitten keskelle kuusamoa ottamaan kuvia isolla aukolla, pienellä aukolla, pysäytetysti ja niin että liike näkyy. Täytyy sanoa että aika vaikeaa se oli näin amatöörille käytännössä, vaikka teoriassa helppoa

IMG_8991.jpg

Tässä siis marjat kuvattu niin että f arvo on mahdollisimman pieni, eli siis aukko mahdollisimman suuri. Pyrkimyksenä että marjat vain on terävänä ja tausta sumeana.

IMG_8987.jpg

Tässä taas on haettu syvyysterävyyttä, eli aukko on mahdollisimman pieni, eli f arvo mahdollisimman suuri. Varmasti ainoa ottamani kuvapari tästä aiheesta joka noudatti annettua tehtävää. Opin vasta viimeisen tunnin aikana säätämään suljinnopeutta, joten aika heikosti kävi liikkuvien autojen kuvauksen kanssa!

IMG_9074.jpg

Viimeinen tänään napattu kuva ei liittynyt mitenkään tehtäviin, minusta oli vain valloittava näky tällainen punainen jopo vihreän oven edessä.

Valokuvauksen opiskelu oli oikein mukavaa ja raikasta vaihtelua hyvin teoriapitoisiin opintoihin. Ainakin voin sanoa että pelko tarttua kameraan ja kameran säätöihin on nyt poissa. Tekee oikeasti mieli kokeilla ottaa mahdollisimman hyviä valokuvia, ja opiskella kameran käyttöä itsenäisesti, nyt kun teoriapuoli on jo hallussa :)