Jostain syystä ei nyt tuo tekstin muokkaus toimi.. Mutta nyt kuitenkin laitan ennen kun tämä blogi-bloggi alkaa niin jotain päivitystä. Yritin tuossa joku aika sitten etsiä neuvoa netistä, kuinka tekisin lakan kukkia massasta.  En löytänyt. Piti sitten vaan ruveta itse kehittelemään jotakin. Harmittaa kun en kuvia ottanut kuin muutaman!

Tällaisilla välineillä lähdin liikkelle, eli pienellä kukkamuotilla otin kuvion valkoisesta massasta, leikkasin nuo pyöreät päät tylpäksi, ohensin hieman ja laitoin supulle kuivamaan, sisä osaan hieman keltaista strösseliä ja kukan pohjalle vihreästa massasta sen osan joka yleensä menee siihen supun päälle kun se lakka alkaa kypsymään ja muodostumaan.

Jotain osviittaa antaa nämä kuvat.

Lehdet oli sitten toinen juttu, en niihinkään mallia löytänyt kuin aitoja kuvia vain... Kuvaa en niistä hoksannut napsaista, mutta... Otin yhden ison kuvion lehtimuotilla, kaksi keskikokoista ja kaksi pientä, ja liitin ne yhteen ja kuivatin hieman supulla. Lakan kukka on siitä jännä, että siinä on lehtiä neljästä kuuteen keskimmäärin. Ja joskus sateen jälkeen vain yksi terälehti tököttää lakan varressa.

 

Tässä siis haastetta muillekkin, kuinka tehdään kauniita lakan kukkia?