Joskus on vain helpompaa oikaista hieman, sen vuoksi pidän oikein hyvänä ajatuksena käyttää kauppojen pakastealtaiden herkkuja, ja varsinkin valmis taikinoita. Suosikkini on nuo pirkka-merkin murotaikinat. Niistä kun saa tosi nopeasti ja helposti torttuja kun siltä tuntuu. Tämä ohje on oikeastaan mukaelma sen tv leipuri Meten päärynätortusta joka tehdään annos vuokiin. Minä tein yhden tortun, ja jätin sen koristelematta. Ja valmis taikinasta!

SAM_1004-normal.jpg

Tein tämän muuten sellaiseen irtopohjaiseen 20 cm:n piirakkavuokaan, mutta paras koko olisi varmaan tälle ohjeelle joku 22 tai 23 cm vuoka.

1 vaihe

Ota sulamaan paketti murotaikinaa

2 vaihe, vaniljakastike

1 keltuainen

vaniljatangon siemenet

2 dl kermaa

1 rkl maizenaa

nämä kiehautetaan koko ajan sekoittaen. heti pois levyltä kun sakenee että ei juoksetu! Ja jäähdytetään.

 3 vaihe päärynät

2-3 päärynää, kuoritaan ja halkaistaan, otetaan siemenkota pois.

keitetään päärynät liemessä jossa:

4 dl vettä

150g sokeria

vajaa tl kaardemummaa

puolikas sitruuna

vaniljatanko

ja keitetään vain että päärynät pehmenevät. Annetaan päärynöiden jäähtyä liemessään. Nämä voi keittää vaikka edellisenä päivänäkin.

4 vaihe

Kaulitse puolet taikinasta ja vuoraa sillä piirakkavuokan pohja, levitä piirakan pohjalle vaniljakreemi ja nostele kreemin päälle päärynän puolikkaat. Kaulitse loppu taikina kanneksi ja tee reikiä kanteen jotta ilma pääsee pois. Paista torttua 225 asteessa noin 20 minuuttia.

5 vaihe

Tarjoile esim vanilja jäätelön kera

SAM_1001-normal.jpg

Maistuu myös ponilaaksin prinsessalle!