Ja tällainen kakku syntyi pikku "Sikuriinan" ekaksi viralliseksi synttärikakuksi.

pohja

4 kananmunaa

4 reilua rkl sokeria

vatkataan vaahdoksi

2 reilua rkl vehnäjauhoa

2 reilua rkl maissitärkkelystä,esim maizenaa ( vaihtoehtoisesti pottujauhoa, mutta silloin pitää varmasti olla kuuma uuni ja heti kans sitten uuniin että tärkkelys ei pakkaannu kakun pohjaan!!

1 tl leivinjauhetta

 

kuivat aineet sekoitetaan nopeasti taikinaan ja kakku paistetaan hyvin voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 celsius asteessa noin puoli tuntia, vähän reilu. Ja jos näyttää tummuvan liikaa niin voi uunin lämpöä laskea 150 asteeseen.

 

kakun kostukkeena vaniljasokerilla maustettua vettä

 

täytteenä paseerattuja lakkoja (siis sihdin läpi puristettuja lakkoja ilman kiviä, kivistä keitin kiisselin joka oli superhyvää!!) ja valkosuklaa mousse. Moussessa 100 g fazerin valkosuklaata ja 1 2dl purkki kuohukermaa. Valkosuklaa vaan sulatettu ja laitettu sekaan. On muuten hyvä yhdistelmä myös jos lakat korvaa tyrnimarjahillolla, sitä saa varmasti helpommin kaupasta kuin pakastettuja lakkoja.

Kuorrutus on huolimattomasti punaiseksi värjättyä vispikermaa ja koristeet vaaleanpunaista sokerimassaa, samoin kuin kakun päällys. kakussa on myös kristallipulveria pinnassa.

Kippis! Piparkakut maistuu maaliskuussakin!