Kun huomaa että nalle aamunhyvä kaurahiutalepaketissa on päiväys mennyt jo puoli vuotta sitten, on aika miettiä mitä tästä nyt syntyisi.. Eilen illalla keksin että teenpäs anopin ohjetta mukaillen hapanleipää! Se onkin mukava ja aikaa vaativa juttu, koska paras lopputulos syntyy kun taikinajuuri on saanut käydä noi 12 tuntia. Tässäpä ohje aika summittaisesti leipäsatsiin josta syntyy 5 tai 6 kohtuu isoa leipää.

eli päivä 1:

kaurahiutaleet, itse laitoin puoli pakettia nalle aamuhyvä hiutaleita

noin litra lämmintä vettä

muutama kourallinen vehnäjauhoja

1 pss kuivahiivaa

Sekoitetaan löysäksi taikinaksi, kuin puuroa

ripaus sokeria vielä hiivalle ruoaksi

Seuraavana päivänä pitäisi näyttää tältä. Tämä tuoksuu mukavan happamalle, ja kun tätä sekoittaa, huomaa että se on aika löysää!

Päivä 2. Tuohon hapatettuun pohjaan lisätään loraus lämmintä vettä, hieman lisää hiivaa, ruokalusikallinen suolaa, loraus ruokaöljyä ja aloitetaan jauhojen alustaminen taikinaan. Tähän satsiin meni lähes 2 kg vehnäjauhoja!

Tuo kuppi on Tupperwaren 7,5 litran kuppi, ja kun taikina kohosi, oli kuppi täynnä taikinaa!

Pyörittelin leiviksi, 3 pienempää ja 2 isompaa, kunnon kohotus liinan alla!

Paisto 225-250 astetta, nämä leivät oli 22 ja isommat 25 minuuttia, siis että kuivavat hieman.

Hieman jäi kuplia sisään, se on niin tavallista...

Ja ensimmäinen leipä meni maistellessa...

Leivonnan iloa kaikille:)