Tämä oli varmasti viime kesän yksi tähtihetkistä. Olen ihan itse omin pikku kätösin siemenestä kasvattanut tämän idän unikon. Monesti se on kasvanut hyvin rumasti retkuten, mutta tänä kesänä kukinta oli kaunis ja yhtä aikainen! Tämän kuvan kaivelin esille kun katsoin ulkolämpömittaria joka uhkaa painua yöksi pakkasen puolelle.

 

Kesä alkaa olla purkissa ihan kirjaimellisesti, keittelin äsken ensimmäistä kertaa omassa pihassa kasvaneista tyrnimajoista hilloa. Marjoja jäi puskaan vielä toista keittokertaa varten, oli liian piikkistä hommaa kerätä! Minulla ei ole harmaata haisua miten tyrnimarjoista saisi oikeasti hyvää hilloa, mutta mututuntumalla laitoin 100 g enemmän sokeria kuin normaalisti olisin laittanut.. Eli

 

Tyrnihillo

300g marjoja

100g vettä

400g hillosokeria

Soseutin koko hillon ja siivilöin hillon purkkeihin. Jäljelle jääneen moskan laitoin uuniin kuivamaan, jos vaikka saisin omaa tyrnirouhetta!

Ja keittelinpä äsken vielä mustikoista, puolukoista ja mustaherukoista sekamehua. Tänä vuonna ei tule niin paljon hirven lihaa niin voi pakasteen täyttää vaikka mehulla! Komposti kiittää kun saa kumota kylmänä iltana kuumaa mössöä lämmikkeeksi:)

Ullan unelmilta tilaamani paketti saapui lopultakin eilen,

1 kg satin ice

2 pss candymelts

silokonimuotti hortensia

2 pss kuorrute suklaata ja toffeeta

tikkarin tikkuja

ötökän muotoisia strösseleitä

Onpahan joutilaalle taas jotakin!

Oli kaupassa sitten tarjouksessa se Soda stream... No mukaanhan se lähti, ja vinkki vinkki! Mustikkamehu ei tuonut toivotun hyvää lopputulosta hiilihappoveteen lisättynä, kuohuikin niin maan vietävästi!