Tässäpä suklaakakku joka pitää kokea! Ohje on napattu Kaarina Roinisen kirjoittamasta, Parhaat KOTILEIVONNAISET kirjasta, joka on minulle hyvin mieleinen leivonta opas, ja sen kyllä huomaa! Kirja alkaa olla sen näköinen että on sitä käytetty!
Tässä kakku on tehty lapsille halloween tyyliin, ihan vaan sokerisursotuksia.
Pohja:
150g voita tai margariinia (vinkki! vähäsuolainen voi paras)
150g taloussuklaata
5 kananmunan valkuaista
0.5 dl tomusokeria
5 keltuaista
1.5 dl tomusokeria
1.5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Kostuta reilulla desillä omenamehua
Täyte 2-3 dl aprikoosimarmeladi (itse tykkään laittaa soseeksi säilyke aprikooseja ja sekoittaa marmeladin kanssa)
Kuorrutus
100g suolatonta voita
150g taloussuklaata
ja näin se käy:
Laita uuni lämpiämään 175 c ja voitele ja jauhota vuoka, 22-24 halkaisijaltaan
Sulata voi kattilassa ja paloittele suklaa joukkoon sulamaan. Jäähdytä mutta älä jähmetä!
Vatkaa valkuaiset ja puoli desiä tomusokeria vaahdoksi
Vatkaa keltuaiset ja 1.5 dl tomusokeria vaahdoksi
Lisää suklaaseos keltuaisvaahtoon reilusti sekoittamalla
Lisää sekoitetut kuivat aineet keltuais-suklaaseen
Lopuksi sekoita varovasti valkuaisvaahto taikinaan (Vinkki! Sekoita ensin lusikallinen valkuaisvaahtoa, ja sitten loput kaikki kerralla varovasti!)
Kaada taikina vuokaan ja paista 150c asteessa alimmalla tasoll 60-70 minuuttia
Jäähdytä kakku kumoamisen jälkeen, halkaise kahteen osaan ja kostuta. Levitä väliin aprikoosisose. Halutessaan väliin voi laittaa myös kermavaahtoa, itse laitan monesti myös kermavaahtoa johon olen sulattanut suklaata sekaan, eli periaatteessa suklaamoussea.
Painele kakun pinta tasaiseksi esim tarjottimella tai leikkuulaudalla.
Kuorrute: Sulata rasva kattilassa ja lisää suklaa, anna sulaa ja sekoita tasaiseksi. Odota että suklaa seos jäähtyy ja alkaa jo hieman jähmettyä. Valuta kylmän kakn päälle, auta lastalla tai veitsellä että saat suklaata myös kakun sivuille. Kuorrutuksesta tulee kauniinpi, jos kakun pinta on sivelty ohuelti esim aprikoosimarmelaadilla.
Kakku on parasta kun se saa olla jääkaapissa vuorokauden ennen tarjoilua, ja saa lämmetä huoneenlämmössä noin tunnin ennen kun käy kiinni! Lisukkeena liene tapana tarjota kermavaahtoa.
Nami nami!
Kommentit