Olipa tässä päivänä muutamana kertynyt jääkaappiin tavaraa. Tuli hätä käteen että mitä niille teen. No ei hätää, sukellus Blogimaailmaan ideoita hakemaan, ja tässä tulos. Hieman enemmän tai vähemmän vinkkiä on saatu Kinuskikissan blogista, mutta on tässä jotain omaakin joukossa. Hyvää tämä ainakin oli, ja virpojien vehkeet valmiina!

Eka kerran yritin tuota suklaareunusta tehdä, olihan se joo ihan helppo, tuli vaan hieman liian korkeat muovin palat leikattua.

 

Ohje

pohja:

50g mariekeksejä murskana

150g diggestive keksejä murskana

1 prk mango sosetta, niitä vauvan purkkeja

 

itse juustokakku:

1 prk philadelphia tuorejuustoa

1 prk valion sitruunarahkaa

2dl kuohukermaa vatkattuna vaahdoksi

1 dl sokeria

n.1 dl vaaleata siirappia

2 tl vaniljasokeria

3-4 liivatelehteä

1 sitruunan mehu, joukkoon voi raastaa hieman sitruunan kuorta

pinta

2 appelsiinin mehu puristettuna, joukossa saa olla hedelmän lihaa

3 liivatelehteä

 

laita irtopohjavuokan pohjalle leivinpaperia, se helpottaa kakun irrottamista vuoasta. Öljyä kakkuvuokan reunoja hieman. Murskaa keksit ja pyöräytä taikinaksi piltin kanssa. Painele murutaikina kakkuvuokan pohjalle.

 

Liota liivatteita vedessä, mielestäni lioitusvesi kannattaa vaihtaa kerran liotuksen aikana (en tiedä mistä tämö villitys lähti.) Vatkaa kerma vaahdoksi, kiehauta sitruunan mehu ja liota liivatteet siihen. sekoita juusto ja rahka vatkaimella sekaisin, lisää vatkattu kerma ja sokerit ja siirappi sekä sitruunaliemi. Sekoita tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle. Jäähdytä kakku hyvin tässä välissä, saa mielellään hyytyä muutaman tunnin ennen pinnan lisäämistä.

 

Purista appelsiinien mehu. Liota liivatteita ensin vedessä ja sulata ne sitten kuumaan appelsiiniliemeen. Jäähdytä liemi hyvin ennen kakun päälle lisäämistä.

 

Kakun voi pakastaa!!

 

Koristele millä mielit. Itse yritin tehdä pääsiäis aihetta, vinkkejä keräsin sieltä täältä blogimaailmasta. Ja tuommoinen räpellys syntyi. Hyvää oli:)