Lupasin ystävälleni, että teen amk-valmistujaisjuhliin jotain suolaista. En ole mestari voileipäkakkujen tekijä, eläessäni olen tehnyt ehkä noin 10 voileipäkakkua... Tällainen tästä nyt sitten tuli.

Makuun olin itse ihan tyytyväinen. Vinkkiä katselin sieltä ja täältä blogimaailmasta, vaan kun en mieleistä löytänyt niin piti keksiä itse mitä väliin ja päälle laitan. Eli ohjetta pukkaa.

 

Lohivoileipäkakku

1 kokonainen graham paahtoleipä

1 ruisvuokaleipä

500 g lämminsavulohi

1 rasia ruohosipulituorejuusto, creme bonjour!

1 rasia pirkka herkkusienisalaatti

2 keitettyä kananmunaa

noin 10 cm tuorekurkkua

kasvislientä

ripaus suolaa ja pippuria

2 prk ranskan kermaa

1 prk maustamaton tuorejuusto, esim viola

ja koristeeksi esim limeviipaleita, kylmäsavulohta ja kirsikkatomaatteja

 

Pilko kurkku kuutioiksi, laita kulhoon ja lisää päälle ripaus suolaa ja pippuria.

Ruodi lohi ja pilko pienemmäksi. Sekoita ruohosipulituorejuustosta ja lohesta tahna.

Keitä, jäähdytä ja viipaloi munat.

Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla ja asettele grahamleipäviipaleista ensimmäinen kerros. Kostuta leipiä hieman kasvisliemellä. Levitä kananmunaviipaleet ja puolet lohitahnasta munaviipaleiden päälle.

Lado nyt ruisleipäkerros, kostuta kasvisliemellä ja levitä pirkkasienisalaatti.

Lado seuraava grahamleipäkerros ja lusikoi kurkkukuutiot. Levitä loput lohitahnasta ja lado viimeinen leipäkerros, itse laitoin viimeisen kerroksen grahamleivästä, mutta se ienee makuasia.

Peitä kakku nyt kelmulla ja anna kakun tekeytyä mielellään seuraavaan päivään.

Kumoa kakku. Vatkaa ranskankerma vaahdoksi, ja vatkaa sekaan lopuksi tuorejuusto. Näin saat hyvänmakuisen ja pursotettavan tahnan. Koristele mielellään loppuun hieman ennen tarjoilua.