Enpä ole koskaan tykännyt banaanikakusta. Ja hetken mietittyäni huomasin että kaikki kokeilemani ja maistamani banaanikakut ovat olleet enemmän tai vähemmän maustekakkuja. Tämän sitten tekaisin ihan ite. Sokerivesikuorrutus tosin meni liian veteläksi kun loppui tomusokeri (tosin illalla kaappia purkaessani löysin kaksi juuri avattua tomupakettia...) No tämä banaanikakun ohjeen katselu alkoi siitä kun käsiini jäi pari paleltunutta banaania, joita ei tehnyt mieli panna hukkaan. Tässä siis banaanin makuisen banaanikakun ohje. Kommentoi jos kokeilet:)

ohje:

 

2 banaania

1 prk maitorahka

2 kananmunaa

1 dl ruokaöljyä

1 dl kermaa

2dl ruokosokeria (tummaa sokeria kuhan on)

2 tl vaniljasokeria

5dl vehnäjauhoa

2 tl leivinjauhe

kuorrutus, esim sokesivesikuorrutus, myös juusto tomusokeri kuorrutus voisi olla hyvä.

lisäksi kakkuvuoka joka voidellaan ja jauhotetaan

 

Murskaa banaanit, laita banaanimurska, munat, kerma, öljy, sokerit ja rahka kulhoon, vatkaa koko helahoito sekaisin, ihan minuutti vatkausta riittää. Että saat tasaisen seoksen. Lisää tähän massaan jauhot joihin leivinjauhe sekoitettu. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kumoa vuokaan ja paista 175 astetta noin 50 min.

 

Ainakin vaikuttaisi siltä että täytekakun pohjaksi tämä sopisi oikein hyvin .Ja tämä kakku maistuu banaanille:)