Tällaisesta kirjasta löytyy aivan ihania, helppoja leivonta ohjeita, joita voi muunnella ja soveltaa niin paljon kuin sielu sietää. Nämä pienet muffinssit on tehty sellaisella ohjeella, jossa leivontakuppiin laitetaan seuraavat aineet:

100 g voita

2 munaa

2 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta (itse laitoin ruokasoodaa ja 2 rkl rahkaa)

(1 tl vaniljasokeria)

Ja kaikki vatkataan sähkövatkaimella taikinaksi. Sitten ohjeen mukaan laitetaan 1 dl suklaaaloja, mutta minä laitoin 50/50 suklaapaloja ja omar paloja. Ja sekoitetaan taikina valmiiksi.

 

sitten vaan vuokiin ja paisto 190 asteessa 15-20 minuuttia. Ja tälläkin kertaa kokeilin silikonimuffinssivuokia! Ennen en luottanut mihinkään silikooniseen, vähiten tisseihin, ja nyt on silikoonisia muffinssivuokia!

 

Pihalla sen verran, että itikat ovat heränneet! Istutin herneen taimet ulos ja lisäksi istutin koirankakkakukkapenkkiin kesäkukkia piiloon vahvistumaan. Jahka tulppaanien aika on ohi, niin sitten saa muut tilaa loistaa.

 

Lisäksi tein istutuksen jossa on nyt krassia, tuoksuhernettä, ruusupapua, maissia, tuoksupielusta ja petunioita. Saa nähdä mitä siitä syntyy.

 

Kasvihuoneessa alkaa tareta jo ilman patteria, anna sen vielä olla paikallaan jos kesä päättää ottaa takapakkia. Istutin myös jo kompostiin kurpitsan taimia.

 

Ja sitten uusi kokeilu, istutin muutama vuosi sitten mesikan ja jalomaaraimen taimia hieman väärään paikkaan, liian kuivaan. Nyt laitoin suodatinkankaan päälle 2 säkkiä multaa, tein niihin pohjaan reikiä ja päälle viillot ikäänkuin mansikkamuoviin. Sitten revin maasta taimet ja istutin säkkeihin, ja lapset kastelivat lopuksi taimet uudessa kodissaan. Jos jollain on kokemusta mesikan ja jalomaaraimen kasvatuksesta niin kommentoikaa:)