Tämä kevät on ollut kuumempi kuin koskaan! Kasvihuoneeseen uskalsin istuttaa tomaatit aikaisemmin kuin ennen, enkä ole viitsinyt lisälämmittimiä roudailla, odotetaan syksyä sitten. Olen jo moneen otteeseen todennut että minun tomaattimökissä oikeasti viihtyy vain kaktukset, ja niin, mitäs tuumitte tästä kurkun vartijasta?

SAM_1186-normal.jpg

Oikeastaan se on sääli että näille kaktuksille liimaillaan noita silmiä. Tämä kaveri ajeli sellaisella pienellä posliini autolla tuossa 5 vuotta sitten, kun se meille muutti. Kesät se on viihtynyt oikein hyvin vartioiden tomaatteja ja kurkkuja. Viime kesänä kasvoi hurjasti! Vaan tuo silmien liima aiheuttaa ongelmia.

SAM_1183-normal.jpg

Viiniköynnös talvehti anopin kellarissa. Hitaasti mutta varmasti se alkoi kasvunsa, ja nyt on havaittavissa kymmen kunta tällaista valmiin pienen viinirypäletertun näköistä rypästä!

SAM_1182-normal.jpg

Itku oli tulla kun syksyllä leikon enimmät osat tästä köynnöksestä, että sain mokoman kellariin! Onneksi leikoin:) Kasvu on nyt oikein reipasta. Tämä on joku makea rypälelajike jota ei varmasti kannata maahan istuttaa. Nautitaan siis tästä kesästä kun minulla on viiniköynnös!

SAM_1185-normal.jpg

Ostin kiannanntaimistolta valmiit tomaatin taimet, halvalla saa hyvää! Omat taimeni näet kerkesi kuivahtaa kun olimme reissussa... Tanskan vientiä, kirsikkatomaattia ja keltaista tomaattia. Ja nyt muuten kukkii paremmin kuin eilen kun tämä kuva on otettu! Tämän tomaatintaimen yläpuolelta irrotin muuten kaikkiaan 3 kertaa ampiaisen pesän! Kolmannella kerralla yritin nitistää ampiaisen mutta se pääsi karkuun, eikä se ole palannut enää!!

SAM_1184-normal.jpg

Merja kieppi pitopalvelu yrittäjä, Merja Karjalainen lykkäsi kouraani kolme nippua basilikaa, minä istutin ne tomaatin kaveriksi, ja hyvin kasvaavat! Tosin yksi nippu kärsi harvennuksesta kun tein Tupperwaren ihanalla pinkillä yrttileikkurilla basilikapestoa. Tuli taivaallisen hyvää!! Sellaisen pinkin yrttileikkurin muuten saa ihan ilmaiseksi jos aloittaa tässä kuussa tupperware konsulenttina edes yhden kuukauden kokeilujakson!! Itsellä tulee nyt kolme kuukautta täyteen ja täytyy myöntää että kivaa on!

SAM_1187-normal.jpg

Valkosipulit kasvaa tomaattimökin edessä,hätäisesti viime syksynä kyhätyssä penkissä. Tyhjensin vanhan kasvualustan mökistä ja terästin vähän lannoitteella. Ja samaiselta Merjalta ostin isoja valkosipuleita siemeneksi. Toivottavasti tämä kuumuus ei koidu kohtaloksi, tänään hemmottelin kolmella kymmenellä litralla vettä näitä sipuliineja!

Tästäpä se kesä polkaistaan käyntiin:)