Sainpas napattua kuvan kun oli kakkua vielä jäljellä, ei ole enää:)

Tämä tiikerikakku on sellainen mitä tykkään tehdä turisteille aamukahvipöytään, ja lähes aina tulee terveisiä jotta hyvää oli, ja ohjetta pyydetään! Teen näitä kerrallaan aina kaksi, koska vuokat sopii hyvin uuniin pareittain ja samalla vaivalla ja energialla ne syntyy kuin yksikin. Tässä siis teko ohje ja neuvot kaikille. Ja minä tykkään jotta on paljon tiikeriä!

Tarvitaan:

2 kakkuvuokaa

400g voita

4 dl sokeria

6 munaa

6 dl vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta

1 dl appelsiinimehua

2 tl vaniljasokeria

3 rkl kaakaojauhetta, tummaa

1 dl kermaa

Voitele ja jauhottele vuokat. Nämä on uusia hyviä teflon vuokia niin ei tarvinnut olla liian tarkka tuossa voitelussa. Uuni on hyvä laittaa lämpenemään tässä vaiheessa 175 asteeseen.

Varaa kaikki ainekset saapusalle niin ei tule yllätyksiä jotta joku aine puuttuukin! Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe.

Ja vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Paras lopputulos syntyy kun voi on taatusti huoneen lämpöistä. Vatkaa sitten tähän vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen. Voi olla että taikina tässä vaiheessa juoksettuu, on käynyt monesti niin, ei haittaa hirveästi lopputuloksen kannalta, mutta jos voi ja munat on ollut suunnilleen saman lämpöisiä niin juoksettumisen riski on pieni. Sekoita sitten tähän voi-sokeri-munavaahtoon vehnäjauho-leivinjauheseos.

Jaa taikina kahtia, ja sekoita toiseen taikinaan vaniljasokeri ja appelsiinimehu.

Ja toiseen kaakao ja kerma

Ja sekoita nopeasti tasaisiksi taikinoiksi.

Ja laita vaaleata taikinaa kakkuvuokien pohjalle, ja siihen päälle tumma taikina

Ja vielä päälle loppu vaalea taikina. Tässä vaiheessa jotkut sörkkii tuota kakkua haarukoilla, minä en näe siinä mitään järkeä mutta makunsa kullakin, minulle kelpaa tämä:)

Ja sitten kakut uuniin, paistetaan 175 c noin tunti. Tulitikulla on hyvä testata jos epäilee kakkuja raa-aksi, tikkuun tarttuu taikinaa jos on raakaa. Minä itse kumoan kakut jäähtymään leivinpaperille. Nämä kakut senkun paranee pakasteessa, mutta parhaimpiahan ne on heti jäähdyttyään! Ja jos haluaa parannellun version, sen saa kun puristaa mehun tuoreesta appelsiinista ja lisää kaakaon sekaan suklaarouhetta!

 

Nami nami.