Nyt kun lumet ovat melkein kaikki jo pihalta sulaneet, on paljastunut että syksyllä pihalla myllänneet sähkömiehet ovat saaneet aikaan lopultakin aika karua jälkeä. Vahdin kyllä haukan lailla että perennapenkkejä ei myllätä, mutta se ainoa pihanurmi on nyt pilattu! Varsinkin kun nyt tuo routa alkaa sulamaan, on pihalla painaumia ja iso monttu-ura. On siis tekemistä tiedossa tällekin kesälle!

 

Kesää odotellessa latasin muutamia kuvia kesältä 2008, siis tämän pihan kolmannelta kesältä. Ensimmäisenä kesänä ei tapahtunut mitään muuta kuin epämääräinen nurmikon laitto. Toka kesänä taas...

Kaivoin suorastaan "jumalattoman " montun varaston viereen ja istutin toukokuun 18. päivänä aimoläjän perennoja. mm.

2 kpl kirjoukonhattua

2 kpl hämy ja 2 kpl sinikuunliljaa

3 kesäpikkusydäntä

2 särkynyttä sydäntä, punaista

nauhuksen jossa ei ollut mitään tietoa mikä se oli

hopeahärkin

ketoneilikan

sammalleimun

pävänliljan josta ei ole muuta tietoa kuin se, että viime kesänä kun sen siirsin eri paikkaan (nauhus meinasi sen jyrätä) se kukki oranssin värisin kukin

Ruskoliljaa ison mukulakimpun.

Ison syysmaksaruohon

matalan keltaisen maksaruohon

kultatyräkin

ja punaisen päivänkakkaran, joka ei koskaan kuitenkaan noussut.

Lisäksi tökin sipulikukkia sinne tänne.

 

No, tuolta se kaikki näytti 1.7. 2008, pihan kolmantena vuonna.  Laitan sitten myöhemmin listan mitä kyseisellä paikalla kasvaa nyt. Olen näet joutunut siirtelemään ja poistelemaan liian myrkyllisiä kasveja (olen 2 kertaa joutunut soittamaan myrkytystietokeskukseen onko joku kasvi myrkyllinen kun lapsi on sitä syönyt.. toinen oli krookus ja toinen mehitähti..) Eli ukonhatut muutti mummilaan:)

Tämä taas on kuva joka on otettu kyllä samana päivänä kuin tuo edellinen, mutta kuva on otettu meidän talon takapihalta jonne myös kaivoin montun, ja ison... Istutin siihen äidiltä saamani sireenin juurivesan. Äitini äiti on sen aikanaan tilannut jostain -60 luvulla. Olen tunnistanut sen Unkarin sireeniksi. Se kukki ensimmäisen kerran viime vuonna!!

Ja tuo ruskolilja on jännä tapaus, se on ihan jättimäinen sipuli joka on kaivettu metsähallituksen omistaman vanhan autio tilan mailta, kyseisessä paikassa on pystyssä enää kivijalka ja muutama iso uuninraato. Mutta pihapiirissä kukkii ruusut, punaherukat möllöttää syksyllä. Akileijat ja päivänkakkarat, ruskoliljat kurjen miekat ja jotkut muut kukat joiden nimeä en nyt muista kertovat että täällä on joskus asunut kauneutta arvostavia ihmisiä.

Tämä on muuten sellainen kukkapenkki, jonka keskellä töröttää, tai siis törötti sähköpylväs. En antanut sitä kaivurilla jyrätä, vaan vaadin että se sahataan poikki, ja niin kävi. Nyt minulla on noin metrin korkuinen kukkatuki!