Tänään sain sen aikaan, istutin vaaleanpunaisen lumpeen kukkapurkkiin! En tosin raski astiaa vielä ulos laittaa, lämmitetty varasto välttää vielä kuukauden päivät.

 

 

Tällaisen ihanuuden siis löysin Tampereelta puutarhamessuilta. En millään malttanut odottaa yhtään kauempaa että saan avata purkin ja istuttaa sen johonkin.

Istutus astiana käytin ihan tavallista kukkaruukkua, korkeus ehkä noin 35 cm. Vuorasin sen jätesäkillä ja jesseteipillä, kun oli reikiä pohjassa.

Kasvatus alustana, mullan ja saven korvikkeena joen rannasta kaivettua lietettä. Siinä ne luonnon lumpeet ja ulpukatkin kasvaa, niin miksipäs ei jalostettu lummekkin...

Ja elossa oli taimi kun purkista pois otin. Painasin sen vain siihen hiekansekaiseen lietteeseen ja laitoin päälle vähän verkkoa että myös pysyy siellä vedessä.

Lopuksi lisäsin vielä vettä, ihan täyteen laitan ruukun vasta kun siirrän kasvin lopullisesti pihalle. Voi että en malta odottaa kesää!! Luulen että varastossa tulee vierailtua useamman kerran kevään aikana!! Toivottavasti tämä lummekokeilu onnistuu. En tunne ketään joka olisi lummetta astiassa kasvattanut. Toivon niin, että syksyllä voin ladata kuvankauniisti kukkivasta vaaleanpunaisesta lumpeesta:)