Nauhus vieköön! Se nousee joka vuosi suurempana ja tiheämpänä, ja nyt olin jo myöhässä karsimassa sen alimpia lehtiä. Sateen tauottua tänään juoksin tutkimaan onko jumaltenkukka enää hengissä!Viime hetken pelastus! Muutama lehti piti nauhukselta riistää, ja samoin jotenkin kumman suureksi mutantoituneesta japanin akileijasta myös! Mutta hengissä on jumaltenkukka, ja kukkiikin vielä!Tämä on ihan tavallinen metsäkuusi. Minulla ei ole mitään hajua havujen leikkaamisesta, tätä kuusiparkaa olen saksinut aina juhannuksen jälkeen ja lisää syksyllä. Nyt se on tällainen parturia vailla oleva pikkumies!Rikkaruohojen keskeltä nousevat uljaana kurjen miekat, nuo ylväät keltakukkaiset aidot kotimaiset! Ja noita rikkaruohoja en juurelta revi, maa on tässä kohtaa aivan liian kuivaa kurjen miekoille. Vettä pitää kantaa juureen että kukkiivat, testattu on. Tämä juurakko on muuten metsähallituksen maalta haettu joka miehen oikeudella.Tuolla heinikon keskellä voi oikein tarkkaavainen ihminen havaita tyrnirivistön, sekä raparperipuskan, joka lopultakin on röyhähtänyt parin vuorokauden yhtenäisen sateen riemastuttamana lupaavaan kukoistukseen.Öhöm öhöm.. Kasvimaan korvikkeessa tuntuu kukoistavan kaikki muu kuin hyötykasvit! No, salaattia saa kohta syödäkseen. Maissi näyttää kellastuneelta heinältä ja nuo latva-artisokat ei vedä vertoja kohopenkin vieressä kasvavalle sukulaiselleen ohdakkeelle. Mukula-artisokat sentään ovat nousseet, ja herneet. Tarkasti jos katsoo, huomaa myös valkosipulia. Ja tietenkin villivihanneksia, horsmia!Kylmät yöt ja päivät viivästyttävät myös kasvihuoneen eläjien elämää. Kehitystä ei tunnu pahemmin tapahtuvan!Kasteluvedestä ei sentään tunnu olevan puute!Ja jos pakkaset pysyy loitolla ja pörriäiset tekevät työnsä, mansikkasato vaikuttaa lupaavalle!

 

Olisikohan ensi viikolla aikaa kesyttää viidakkoa? Toisaalta, kun täällä meidän korkeudella kaikki alkaa kasvaa niin hitaasti, niin miksi kaikki heinät ja rikkaruohot edes pitäisi leikata?

On muuten hassua, kun viime aikoina kirvat ovat vallanneet joka paikan. Olen niitä sormilla liiskannut ja veteen pudotellut, jopa raidia yksi ilta suihkutin, eikä apua! No tänään tein tolu liuosta ja ajattelin suihkuttaa sitä mustaherukkapensaisiin jotka näyttävät jo ihan kirvojen tuhoamilta. Mutta kuinkas sitten kävikään, en löytänytkään kun muutaman kirvan! Löysin kyllä ilmeisesti leppäkertun toukkia! Ja paljon todisteita että on niitä kirvoja ollut. En sitten raskinut suihkutella koko pensaita. Luonto näkyy itse keksivän ratkaisunsa!