Terve tuloa kurkistusretkelle Samppalan puutarhaan:) Idea tähän lähti siitä, kun huomenna, 19.8. on suomen ensimmäinen avoimet puutarhat päivä. Tässä eräänlainen kuvaus. Kuvia olisi ollut ainakin 100 mutta valikoin tähän muutaman kymmentä. Muutimme tähän taloon tosiaan 7 vuotta sitten, eikä tontilla ollut pisaraakaan multaa. Vain hiekkaa ja soraa. Kaikki on itse tehtyä tahi aiheutettua. Keskeneräisiä ideoita ja ajatuksia on hirveästi. Toteutus on tällä erää lapsiystävällistä, niitä kun vilistää 3 pihapiirissä.

Pihatietä meille, vasemmalle jää mansikkamaa, kasvihuone ja "takapihan varasto"

Oho, rönsyt on jäänyt leikkaamata! Mansikkamaa on tuplasti aidattu, että ei metsän eläimet kaikkea syö. Linnunpelätin kuvatus on laihtunut kun ilmapalloista on ilmat karannut. Mansikkamaan ympärillä on myös tyrniä, raparperiä, punaherukkaa ja karviaista.

Ainakin tyrni tuottaa tänä vuonna satoa! Myös muut marjapensaat ovat tänä vuonna oikein satoisia. Poikatyrni on niin onnettoman pieni, että oikein ihmettelin miten tehokkaasti se silti on nämä kolme tyttöä pölyttänyt.

Kaikki vesi otetaan talteen, minulla on kaksi tonkkaa. Ne oli kovassa käytössä kun olin lapsi, meillä oli pikku navetta kotona ennen kuin tuli lama ja EU...

Viidakko! Kasvihuone lähti oikein hyvään kasvuun kun lämmin sää palasi. Sakset on saanut viuhua kun kuolemattomuuden yrtti kävi amppelissa liian villiksi. Ja tomaatit on saaneet luopua varkaistaan ja alalehdistään säännöllisesti.

Kurkki nor.3. Kun tämä on valmis, on kurkun taimet maksaneet itsensä takaisin.

Bulls hearth. Vielä tarvitset lämpöä että sinusta tulee...

Tällainen!

Ja matka jatkuu kohti pihaa. Tie jatkuu tästä vielä naapurin pihalle. Lasten leikkimäkki, tehty talon ympäriltä kaadetuista männyistä.

Piparitalo ja etupihan varasto. Etualalla koivu joka juuressa asuu keiju-Keijo.

Eka omppu ikinä meidän pihassa!! Kainuun huvitus.

ja tarina jatkuu...