SAM_1294.jpg

Selatessani entisiä postauksiani, huomasin että olin laittanut kuvan tästä taivaallisesta juustokakusta, ja luvannut ohjeen jos sen julkaisuun saan luvan. Kävikin niin että ohje on täällä internetissä vapaasti etsittävissä ja löydettävissä nimellä Barryn juustokakku. En siis ota kunniaa ohjeesta jonka nyt tähän kirjoitan.

 

Barryn juustokakku

Pohja:
noin 200 g digestivekeksejä
100 g voita

Ensimmäinen täyte:
2 pakettia (400 g) tuorejuustoa, en laittaisi tätä uutta violaa, vaan esim philadelphia tai mascarpone
3 munaa
1 1/2 dl sokeria

Ylimpään kerrokseen:
2 prk ranskankermaa, ei saa olla kevyt versiota
1 rkl vaniljasokeria
1 dl siivilöityä tomusokeria

Murenna keksit rikki ja sekoita voisulaan. Painele seos irtopohjaiseen vuokaan ohueksi kakkupohjaksi. Pane pala foliota vuoan alle (vuoka vuotaa helposti uunissa, säästää hermoja uunin puhdistuksen kanssa).


Paista pohjaa 5-10 minuuttia 200 asteisessa uunissa.


Notkista juustoa haarukalla tai monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon munat ja sokeri. Levitä seos esipaistetulle pohjalle.
Paista uunin keskitasossa 180 asteessa noin 35 minuuttia eli kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Anna jäähtyä.


Sekoita ylintä kerrosta varten ranskankerma, vaniljasokeri ja siivilöity tomusokeri. Levitä tortun päälle ja paista 180 asteessa 6-7 minuuttia niin, että pinta vähän jähmettyy. Anna kakun jäähtyä.

 

kakku on todella hyvää samana päivänä, ja vielä parempaa jääkaappikylmänä :)