Sunnuntaina jännitettiin vaaleja, ja niin siinä kävi että tämän hetkinen neljän vuoden kakku venyi sitten taas neljällä vuodella, joten luottamustehtävät jatkuvat. Kiitos äänestäjille:) Siitä sitten intouduin että nyt pitää saada suklaakakku tehtyä koti väelle ja itselle tietenkin sen kunniaksi.

Muistan joskun katsoneeni telkkarista kun Nigella teki suklaakakkua minusta niin oudolla tavalla, kun se vatkasi kaikki kuivat aineet eka voin kanssa, ja sitten lisäsi kosteita aineita. Aikani suklaakakkuja ja Nigellan nimeä googlettamalla aikauduin RAKKAUDESTA RUOKAAN blogiin, ja sieltä nappasin mukaani kyseisen kakkureseptin. Hieman oli pakko muuttaa ohjetta minullakin, eli laitoin ohjeen suklaakuorrutetta vain tuonne väliin, ja pintaan pursotin suklaakermaa ja lakritsan makuista strösseliä.

Huomion arvoista on, että kakussa käytetty suklaa ja kaakao, tuota valion suklaakermaa lukuun ottamatta, on reilun kaupan ja luomu merkillä varustettua. Kirjoitan ohjeen tähän, mutta muistutan että ohjeessa on omaa vain se, että pinta on kuorrutettu suklaakermalla. Ja muuten, kakku on sitten aika hauras, joten se kannattaa ehkä leipoa kahdessa vuokassa kahdeksi kerrokseksi, tai käyttää leveitä lastoja kun käsittelee kakkulevyjä. Itsellä meni pinta ihan palakiksi:)

ohje:

Tarvitset kakkuvuokan, halkaisija noin 22-25 cm. Voitele ja jauhota, laita uuni jo lämpenemään 180 astetta

4 dl vehnäjauhoa

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

2,5 dl sokeria

2tl vaniljasokeria

175g voita

edellämainitut ainekset vatkataan. Noista syntyy sellainen rakeinen murutaikina.

2 munaa

1,5dl ranskan kermaa, creme fraise

vatkataan sekaan, taikina alkaa muodostumaan!

0,75 dl leivontaan tarkoitettua kaakaojauhetta siivilöidään taikinaan ja vatkataan taikina tasaiseksi

Laita taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja paista uunissa noin 30 minuuttia. itse pidin 35 minuuttia ja oli oikein hyvä, eikä uunikaan temppuillut!

Jäähdytä kakku

ja täyte:

huom, tässä on alkuperäiseen ohjeeseen nähden noin puolet pienempi ohje, Koska tarkoitettu vain kakun sisälle, jos haluaa kuorrutaa tällä koko kakun, niin sitten pitää tehdä tuplat

100 g tummaa suklaata, esin pirkka reilunkaupan luomu

50g voi

0,5 tl vaniljasokeri

pisara siirappia

0,75 dl ranskan kermaa

2 dl tomusokeria

suklaa sulatetaan, sulaan suklaaseen laitetaan voi sulamaan, ja kun suklaa ja voi tasaisesti sulanut, lisätään loput aineet ja sekoitetaan tasaiseksi. Levitetään kakun väliin yhteen kerrokseen.

Kuorruta kakku mieleiseksi, itse laitoin purkillisen suklaakermaa, taidan olla siihen koukussa kun jo ties kuinka mones ohje johon sitä käytän! Mutta se tuo sopivasti pehmeyttä tähän kakkuun. Ja pursottelin kerman vain ruusukkeiksi kakunpäälle, että reunat jäi paljaaksi.

Ja miltäs tämä sitten maistui? Täytyy sanoa että parasta suklaakakkua mitä olen ikinä syönyt! Ja kakkuun käytetty hurja sokerin määrä lienee syynä siihen. Ei siis ihan joka päivä nautittavaksi, jooko:)