Miksi minä olen poikittain?? Yritin kyllä kääntää kuvan, mutta kun siirtää kuvaa tänne vuodatukseen se tuli kuitenkin väärin päin! No, tässäpä on synttärisankari Ramses, tunnetaan myös nimillä Pompe, pompula, Bombe, Rompe, Ransu, Ramsu, Musti, Koiruliini... Ramses täytti tänään 3 vuotta! Piski on puhtaasti paperiton Beagle. Fiksu koira!

Ja pitihän koiran synttäreillä kakku olla! Tosin ihmiset tätä kakkua söivät.. Tein ihan tavallisen 4 munan kääretorttupohjan. Täytteenä limecurd tahnaa ja suklaakermavaahtoa, eli 60 grammaa suklaata sekoitin 2 dl vatkattua kermaa, suklaa siis sulatettuna! Ja leikkasin sitten tortun kahtia. Toisen puolikkaan viipaloin 4 viipaleeseen ja muotoilin luun muotoa. Ei mikään erikoisen hieno taidon näyte, mutta hauska iltapäiväkahvi eväs saatiin, ja eka palan kakkua söi tietenkin sankari itse, lasilautaselta keittiön lattialla.

 

Ja mitäs puutarhaan kuuluu? Pakkaset ovat saapuneet riesaksi. Patteri muutti kasvihuoneeseen asumaan ja viltit suojaavat kukkapenkkiä johon viime viikon hellehuumassa istutin daalioita ja samettikukkia.

Sipulikukat ovat pikkuhiljaa avanneet kukkiaan, ja yllätyksekseni hyasintitkin ovat nousseet, ja availevat ensimmäisiä kukkiaan! Ihana juttu, en siedä kyseistä kukkaa sisällä vaikka kovasti hyasinteista pidänkin.