Eilen illalla viimeisenä tekosena raahasin lämpöpatterin kasvihuoneeseen, ja peittelin pihan daaliat- onneksi! Aamulla mittari näytti -0.4 C astetta. Auton tuulilasissa oli paksu kuurakerros ja nurmikko jäähileissä, mutta daaliat vain hieman ottaneet nokkiinsa kun kuura oli kertynyt yhteen kohtaan peitettä.

Tänään tuli leivottua turisteille marenkipiirakkaa lakoista, ja kun siihen marenkipiirakkaan tuli laitettua mantelijauhoa, niin tulipa nyt iltapuhteena mieleeni kokeilla miltä maistuisi muffinssit joissa ripaus mantelia..

Joku kuukausi sitten ostin tuollaisen ruusun terälehtityllan, ja tänään viimein sain päähäni sitä käyttää. Mutta mikä on kun ei taidot riitä, mikä on kun ei onnistu? Tuo kuorrute oli todella hyvää ja tosi hyvä pursottaa, mutta aikani temppuiltuani luovutin..

...Levittelin loppuihin tuon kuorrutteen ihan luskalla. Kyllä minä vielä joskus opettelen tuon leivosruusujen pursotuksen, mutta silloin olen viettänyt päivän yksin! Katsos, työpäivän jälkeen vietin koti-illan kahden nuorimmaisen lapseni, ja kahden lainalapsen kanssa. Ja kaikki nämä tenavat siis 5 tai alle, ja lainalapset eivät osaa sanaakaan suomea Mutta siksihän he kylässä olivat että kieli tarttuu.

 

Ohje:

Ota kulho, ja lisää seuraavat asiat kulhoon:

3 dl vehnäjauhoja

1 dl mantelijauhetta

2 tl kaakaojauhetta

125 g suklaapaloja, koko olkoon jokaisen omassa mietinnässä, itse laitoin yhden suklaapalan 4 osaan.

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Ja ota toinen kulho, jossa sekoitat tasaiseksi massaksi:

2 vatkattua kananmunaa, vatkaa siis ensin munat

100 g sulatettua voita

2dl sokeria

2 dl vaniljajogurttia

Sekoita siis nestepitoiset ensin tasaiseksi, kaada neste kuivien ainesten sekaan ja sekoita massa tasaiseksi.

Paistolämpötila 200 astetta, noin 18 minuuttia, vähän reilu.

12 amerikan muffinssivuokaa tulee tästä satsista.

Jäähdytä, ja kuorruta

Kuorrute:

60 g voita tai margariinia, itse käytin margariinia, huoneenlämpöistä - siis pehmeää

120 g tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

liraus maitoa jotta saat nuoskeampaa.

Vatkaa sähkövatkaimella hiljaisella nopeudella tomusokeri ja vaniljasokeri margariiniin. Lisää loppuvaiheessa ihan vähän maitoa. Värjää mieleiseksi, itse käytin kaupasta saatavaa nestemäistä, mutta luulen että kaikki elintarvikevärit käy.

 

Treeniä vaatii ruusut, ei oo helppoa! ...onneksi you tubesta löytyy hyviä neuvoja!!